ΡΑΕ: Επεκτάσεις του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ

Must read

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στη νέα Ημερίδα της ΡΑΕ με θέμα «Επεκτάσεις του πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων τροποποίησης/μεταβίβασης/ ενημέρωσης αδειών παραγωγής ή/και Βεβαιώσεων Παραγωγού» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

Εκπροσωπώντας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, εξέφρασε τη χαρά της καθώς, δύο μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση του νέου πληροφοριακού συστήματος ΑΠΕ σε Ημερίδα της ΡΑΕ, πραγματοποιείται νέα Ημερίδα για την εξέλιξη και την επέκτασή του. Η κ. Σδούκου συνεχάρη την Αρχή για τις ενέργειές της τονίζοντας πως «το καινοτόμο αυτό πληροφοριακό εργαλείο αποτελεί άλλο ένα βήμα για την ψηφιοποίηση και την απλοποίηση του συστήματος το οποίο αναμένεται να λύσει τα χέρια των επενδυτών».
Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρείχε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων στο νέο σύστημα με υπηρεσίες διαλειτουργικότητας τονίζοντας πως το νέο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕ παρέχει τη δυνατότητα να γίνεται αναζήτηση εγγράφων/στοιχείων σε πραγματικό χρόνο και σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Χαρακτήρισε μάλιστα το έργο ως αφανές και πάρα πολύ σημαντικό διότι «καταλήγει να εξυπηρετεί τους πολίτες γλυτώνοντας τους χρόνο».
Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη επισημαίνοντας και εκείνος πως «σκοπός είναι η μεταβίβαση στοιχείων μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης».

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Επικ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας, τόνισε πως η Ημερίδα πραγματοποιείται προκειμένου να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό. Ανέφερε πως στον κύκλο του Δεκεμβρίου του 2020 η ΡΑΕ παρέλαβε 1.864 αιτήσεις συνολικής ισχύος 45,5GW και σημείωσε χαρακτηριστικά: «επιτρέψαμε τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται για τις ΑΠΕ να εκφράσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους. Έτσι ενεργοποιήσαμε εν τάχει τη διαδικασία επέκτασης για τη βελτιστοποίησή του».

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article