Κίνα: Μέτρα για βιομηχανικές αναβαθμίσεις με στόχο την πράσινη ανάπτυξη

Must read

Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες μiα σειρά μέτρων για βιομηχανικές αναβαθμίσεις και για την πράσινη ανάπτυξη για το 2021, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Η Κίνα θα προχωρήσει στην επιτάχυνση υιοθέτησης των εφαρμογών μεγάλου όγκου δεδομένων και άλλων μεθόδων ψηφιοποίησης σύμφωνα με τη ζήτηση για τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας και για άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, προκειμένου να βελτιώσει την αποδοτικότητα κατανάλωσης της ενέργειας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Οι εκπομπές άνθρακα θα μειωθούν σε σημαντικούς τομείς, σύμφωνα με την κινεζική Αρχή, προσθέτοντας ότι εταιρίες του βιομηχανικού τομέα θα ενθαρρυνθούν ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους σχετικά με την αντικατάσταση ηλεκτρικού εξοπλισμού αλλά και για την ψηφιοποίησή τους.

Παράλληλα, θα κατασκευαστεί μια σειρά υποδομών για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, ανάλογα με τη ζήτηση, για να καλυφθούν σχετικές ανάγκες των βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Η Κίνα δίνει έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας, στις επιχειρήσεις που έχουν σημαντική κατανάλωση, αλλά και στη συστηματική βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης, στο 14ο Πενταετές Πλάνο (2021-2025) για την Εθνική Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, αλλά και στους Μακροπρόθεσμους Στόχους έως το 2035.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article