Ενέργειες της Jeep για την προστασία του νερού

Must read

Η Jeep επί σειρά ετών έχει λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τις διαδικασίες παραγωγής.

Ειδικότερα στο θέμα του νερού οι διαδικασίες παραγωγής έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξαλειφθεί η χρήση πόσιμου νερού. Xαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας αποτελεί το εργοστάσιο της μάρκας στη Βραζιλία, όπου η χρήση πόσιμου νερού έχει μειωθεί στο μόλις 0,6%.

Σημαντική είναι και η απόλυτη ποσότητα νερού, η οποία χρησιμοποιείται στην παραγωγή ανά όχημα, η οποία έχει μειωθεί από τα 2.980 λίτρα, στα 1.430 λίτρα. Η ανακύκλωση του νερού για την παραγωγή εξασφαλίζεται με μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η χρήση μεμβρανών MBR που επιτυγχάνουν απόλυτο φιλτράρισμα από μικροσοματίδια και βακτήρια, αλλά και διαδικασίες αντίστροφης όσμωσης για τον διαχωρισμό του νερού από τα μεταλλικά άλατα. Επί της ουσίας, στα εργοστάσια της Jeep το πόσιμο νερό προορίζεται για την προσωπική κατανάλωση των εργαζόμενων.

Οι ενέργειες της Jeep για την προστασία των υδάτινων πόρων επεκτείνονται και σε δράσεις σχετικά με τον καθαρισμό περιοχών που βρίσκονται κοντά σε νερό, είτε σε παραλίες είτε στις όχθες ποταμών και λιμνών. Τέλος, η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, όπως τα συστήματα προσομοίωσης και εικονικής πραγματικότητας, έχουν συμβάλει ώστε η προστασία του νερού να αποτελεί μια καθημερινή πρακτική για όλους.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article