Πάγωσε το γερμανικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή!

Must read

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) με θέμα την κλιματική αλλαγή, ο κλιματισμός ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί, τα φώτα έσβησαν και άνοιξαν όλα τα παράθυρα. Λίγο αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων έκανε τόσο κρύο, ώστε οι πολιτικοί πάγωσαν κανονικά και έπρεπε να διακοπεί η συνεδρίαση για περίπου 15 λεπτά.

Όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κλιματική αλλαγή ξαφνικά αυτονομείται ο κλιματισμός, το γεγονός έχει μια συγκεκριμένη κωμική διάσταση. Αυτό σκέφτηκαν ορισμένα μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, τα οποία στην αρχή αναρωτήθηκαν τι προκάλεσε το ξαφνικό σκοτάδι και το κρύο.

Η βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ντανιέλα Κόλμπε έγραψε στο Twitter: «Η τεχνολογία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (#Bundestag) έχει αίσθηση του χιούμορ. Ακριβώς στην αρχή της συζήτησης για το κλίμα, το σύστημα κλιματισμού ενεργοποιείται με θόρυβο και ψύχει τον αίθουσα της ολομέλειας με θερμοκρασίες ψυγείου».

Την αίσθηση του χιούμορ της δεν μπορούσαν να συμμεριστούν στην αρχή ορισμένοι από τους συναδέλφους της. Μερικοί ψιθύριζαν ακόμη και ότι πρόκειται για επίθεση χάκερ, όπως συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες. Τότε, Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε 38 υπολογιστές βουλευτών του ομοσποδιακού και των κοινοβουλίων των κρατιδίων.

Ο εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) για θέματα πολιτικής τροφίμων στην κοινοβουλευτική ομάδα Γκέρο Χόκερ έγραψε στο Twitter: «Κατά τη διάρκεια συζήτησης για την προστασία του κλίματος, τα φώτα σβήνουν, τα παράθυρα ανοίγουν αυτόματα και ο κλιματισμός λειτουργεί με πλήρη ισχύ στους 12°C. Ας ελπίσουμε ότι δεν ήταν επίθεση χάκερ. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το κοινοβούλιο εμποδίζεται να επιστήσει την προσοχή σε ανησυχίες … ;-)».

Και ο συνάδελφός του Κρίστοφ Χόφμαν έγραψε επίσης: «Επίθεση χάκερ στο κοινοβούλιο?»

Εκπρόσωπος της διοίκησης του κοινοβουλίου κατάφερε τελικά να διαλύσει αυτούς τους φόβους. «Μια εξαιρετικά σύντομη διακοπή ρεύματος έβαλε σε λειτουργία τον συναγερμό πυρκαγιάς. «Το σύστημα εξαγωγής καπνού στο κτίριο ξεκίνησε αυτόματα και όλα τα παράθυρα άνοιξαν όπως έχει προβλεφθεί για τέτοιες περιπτώσεις» εξήγησε.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article