Εμβόλια mRNA για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών συστήνει η καθηγήτρια Αθηνά Λινού

Must read

Να επιλέξουν εμβόλιο mRNA οι γυναίκες κάτω των 50 ετών συστήσει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι τα sms για τις μετακινήσεις δεν έχουν πλέον κανένα νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης, επισημαίνονταας ότι «αν συνδυαστεί με τεστ αξιόπιστα στους εργαζόμενους, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Ωστόσο, δήλωσε σκεπτική ως προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τονίζοντας ότι θέλει προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς, και επισημαίνοντας ότι καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις.

«Ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο θα καταπολεμήσουμε την νόσο» υπογράμμισε η κ. Λινού και αναφερόμενη στο εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι οι άνω των 50 ετών θα πρέπει να το κάνουν ασυζητητί. Ωστόσο, για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών, όπως είπε αν υπάρχει επιλογή να κάνουν εμβόλια που παρασκευάστηκαν με τη μέθοδο mRNA.

Για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου η καθηγήτρια Επιδημιολογίας τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ενώ για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες τον Σεπτέμβριο είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάει ο εμβολιασμός. Τέλος, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τα εμβόλια σε παιδιά και, όπως είπε, στην Αμερική άρχισαν να εμβολιάζονται και τα παιδιά.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article