Πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο στον Δήμο Σαρωνικού

Must read

Η δημιουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου δρομολογείται από τον Δήμο Σαρωνικού. Με μηδενική κατανάλωση ενέργειας και ενεργοποίηση διαδραστικών συστημάτων ενημέρωσης θα εξοικειώνει τους μικρούς μαθητές με την εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από βιωματική διαδικασία, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η μελέτη του πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου έγινε δεκτή με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια από τα τοπικά συμβούλια και τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, και θα υποβληθεί από την Οικονομική Επιτροπή πρόταση ένταξης του συγκεκριμένου έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αναφερόμενος στο βιοκλιματικό σχολείο ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου τόνισε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Απαιτείται προσπάθεια απ’ όλους ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματική κλιματική πολιτική και να φτιάξουμε ανθρώπινες και λειτουργικές πόλεις με τη χρήση των νέων διαθέσιμων τεχνολογιών. Το σχολείο μας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τον τρόπο που θα κατασκευάζονται τα σχολικά κτίρια στο μέλλον. Κινηθήκαμε στη λογική του χαμηλού συντελεστή δόμησης, όπως άλλωστε κινούμαστε για όλα τα κτίρια του δήμου, με σκοπό η περιοχή μας να αποτελεί στο διηνεκές έναν πρότυπο χώρο κατοικίας».

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article