Κουρεμένα ενοίκια: 25.500 ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ

Χωρίς αποζημίωση για τα κουρεμένα ενοίκια κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 25.500 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Οι φορολογούμενοι καλούνται να καταχωρίσουν το ΙΒΑΝ στον προσωπικό τους λογαριασμό στο ΜyTaxisnet ώστε τις επόμενες ημέρες να ανοίξει ο δρόμος για την πληρωμή τους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καλεί τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν μέχρι την Πέμπτη να δηλώσουν το ΙΒΑΝ καθώς στο τέλος της εβδομάδας προγραμματίζει νέες πληρωμές για τα μειωμένα ενοίκια.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων πάνω από 417 εκατ. ευρώ.

Σε εκκρεμότητα όμως παραμένουν χιλιάδες ακόμα δηλώσεις ιδιοκτητών καθώς η ΑΑΔΕ μέσα από τις διασταυρώσεις που «τρέχει» έχει εντοπίσει λάθη που μπλοκάρουν την πληρωμή τους.

Τα μηδενικά ενοίκια

Το μέτρο των μηδενικών ενοικίων συνεχίζεται και τον Μάιο για τις κλειστές επιχειρήσεις και για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου οι επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών καθώς και για τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους.

Τα μειωμένα κατά 40% μισθώματα ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας.

Μηδενικά ενοίκια αναμένει η αγορά και τον Ιούνιο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές αλλά και για αυτές που θα ανοίξουν τελευταίες εντός του μήνα.