Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης: Βραβεύει για 13η συνεχή χρονιά τις πιο υπεύθυνες ελληνικές εταιρείες

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) αναδεικνύει και επιβραβεύει, για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, τις ελληνικές εταιρείες που κάνουν τη διαφορά στο υπεύθυνο επιχειρείν, σύμφωνα µε τον Εθνικό ∆είκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index, ενώ για έβδομη χρονιά δίνει και τη διάκριση CRI Pass, που πλέον έχει αναβαθμιστεί στη νέα Πιστοποίηση CRI Pass Certified.

Η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, οι επιχειρήσεις κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια να ολοκληρώσουν την απαιτητική αξιολόγηση του Εθνικού Δείκτη CR Index και απέδειξαν τη δέσμευσή τους  στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με τρόπο ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο και όχι ως πρόσκαιρη ενέργεια ή εργαλείο επικοινωνίας.

Ο CR Index αποτελεί  τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα, καθώς αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων, που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα. Ο CRI Index παρέχει  στις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο, που παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο και συμβάλει στην βελτίωση των ESG Ratings που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπιστία των εταιρειών σε επενδυτές-τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Η 13η Τελετή Βράβευσης των πιο υπεύθυνων εταιρειών στην Ελλάδα σύμφωνα με το δείκτη CR Index & CRI Pass θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός εορταστικού, ιδιαίτερου hybrid event στις 30 Ιουνίου 2021. Οι επιχειρήσεις που θα διακριθούν θα μπορούν να μοιραστούν την χαρά της βράβευσης και αναγνώρισης των προσπαθειών τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες τους. Παράλληλα η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και στο ευρύ κοινό.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος ΟΤΕ και η WIND, και Υποστηρικτές είναι το PRC Group/The Management House, το Κέντρο Αειφορίας (CSE) και η Palladian Communication Specialists.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος κυρία Μαρία Ακριβού. 

Επίσης, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαγωνισμό κατά τον οποίον θα δοθεί  ένα δωρεάν νέο online εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πιστοποίησης στελεχών  στην Κυκλική Οικονομία από το Κέντρο Αειφορίας (CSE).