Πέφτουν οι τελικές υπογραφές για το Ελληνικό – Το μεσημέρι η μεταβίβαση στη Lamda Development

Must read

Η μεγάλη ημέρα έφτασε για το Ελληνικό αφού σήμερα Παρασκευή πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ της Lamda Development και του Δημοσίου, για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας που κατέχει το ακίνητο στην πρώτη.

Μετά από επτά χρόνια, το εμβληματικό έργο μπαίνει στην τελική ευθεία της υλοποίησης, ενώ όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η Lamda θα καταβάλει στο Δημόσιο την πρώτη δόση του τιμήματος απόκτησης μετοχών, ύψους 300 εκατ. ευρώ, και την εγγυητική επιστολή ύψους 347 εκατ. ευρώ.

Η τελετή αναμένεται να γίνει νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ όπου εκ μέρους του Ταμείου θα υπογράψει ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκ μέρους της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης και ο υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας. 

Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό, λίγα λεπτά πριν πέσουν οι υπογραφές θα πρέπει να πιστοποιηθεί η καταβολή εκ μέρους της Lamda Development της πρώτης δόσης του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, ποσού 300 εκατ., και παράλληλα να παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή, ποσού 347 εκατ., προς το ελληνικό Δημόσιο.

Για “ιστορική μέρα” για τη Lamda, τους μετόχους της και την ίδια χώρα, είχε κάνει λόγο προ δύο ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου κατά την τακτική ΓΣ των μετόχων της εταιρείας.

Τότε η διοίκηση του ομίλου είχε αναφερθεί στα επόμενα βήματα για το project συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ στην πλήρη εξέλιξη, αναφέροντας ειδικά για το θέμα του καζίνο και τις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της κοινοπραξίας ότι έχει δοθεί περισσότερος χρόνος στο σχήμα του ‘’Inspire Athens’’ (Mohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσει για τις προθέσεις του.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article