Γ. Βαρουφάκης: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το περιβάλλον είναι η πράσινη μετάβαση όπως την εννοεί ο Κ. Μητσοτάκης»

Must read

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ποιότητα ζωής μας, για το περιβάλλον πιο συγκεκριμένα, είναι η πράσινη μετάβαση όπως την εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάνης Βαρουφάκης, σε συζήτηση στο πάρκο του Λευκού Πύργου με εκπροσώπους αυτοδιοικητικών και τοπικών σχημάτων, συλλόγων και περιβαλλοντικών κινημάτων.

«Αυτό το πράσινο πλυντήριο των πιο πανβρώμικων πρακτικών είναι η μεγαλύτερη απειλή» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης και υποστήριξε ότι ακόμη και η δέσμευση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το Green Deal ξεχάστηκε. Πλέον, μετά την πανδημία, μιλούν μόνο για το Ταμείο Ανάκαμψης, του οποίου οι πόροι -όπως είπε- θα κατευθυνθούν στην πλειοψηφία τους σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες, προφασιζόμενες την πράσινη ανάπτυξη, καταστρέφουν το περιβάλλον: «Να μην αφήνουμε τη μαύρη προπαγάνδα τους να το βαφτίζει αυτό, μέσα από ένα πράσινο πλυντήριο, πράσινη μετάβαση».

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι ο όρος ΣΔΙΤ που χρησιμοποιείται για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού «χαϊδεύει τα αυτιά», αλλά το πραγματικό νόημα είναι ότι «το Δημόσιο εγγυάται τα κέρδη του ιδιωτικού», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Δημόσιο τους δίνει την άδεια να καταστρέψουν το περιβάλλον και μετά εγγυάται τα κέρδη τους».

Στη συζήτηση τέθηκαν από εκπροσώπους των κινημάτων αιτήματα ενάντια στην παραχώρηση προς αξιοποίηση από ιδιώτη μέρος του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς και στο σχέδιο βιομηχανικής καύσης απορριμμάτων, ενώ συζητήθηκαν επίσης και περιβαλλοντικά προβλήματα της λεκάνης του Λαγκαδά, θέματα πολιτισμού κ.ά.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΜεΡΑ25 Κωνσταντία Αδάμου, στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος κ.ά.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article