ΠΝΟ: Νέος Γενικός Γραμματέας ο Cpt Μανώλης Τσικαλάκης

Νέος γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) εξελέγη χθες στο Πανναυτικό Συνέδριο της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, Μανώλης Τσικαλάκης.

Σύμφωνα με εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων που συμμετείχαν στη διαδικασία, στο συνέδριο παραβρέθηκαν 68 αντιπρόσωποι από το σύνολο των 81 που δικαιούνται.

Ακολούθησε εκλογή εφορευτικής επιτροπής παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Από τους 68 παρόντες αντιπροσώπους, οι 44 ψήφισαν τον Μανώλη Τσικαλάκη νέο γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιάννη Χαλά που βρισκόταν στη θέση αυτή από τον Ιανουάριο του 1993.

Τα δυο τελευταία χρόνια είχε τεθεί θέμα αντικατάστασης του και χρειάστηκε να γίνει το Πανναυτικό Συνέδριο για να αλλάξει ηγεσία η ΠΝΟ.

Στην πρώτη του ομιλία ως γενικός Γραμματέας ο κ. Τσικαλάκης τόνισε ότι Πέρασε οριστικά η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», γιατί τελείωσαν για πάντα «οι εκλεκτικές συγγένειες» και ότι «η Π.Ν.Ο. βρίσκεται και πάλι ζωντανή και δυνατή αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των Ναυτεργατών».

Η ομιλία του Cpt Τσικαλάκη

«Το σημερινό Έκτακτο Παν-Ναυτικό Συνέδριο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας κι αυτό γιατί έβαλε αμετάκλητα τέλος στο χθες και άνοιξε ταυτόχρονα μια νέα σελίδα. Έδειξε σε όλους μας τον δρόμο, στον οποίον πρέπει να βαδίσουμε. Μια πορεία δύσκολη για την ανασυγκρότηση της Π.Ν.Ο.

Καλούμαστε, να δώσουμε όλοι το «ΠΑΡΩΝ» συντεταγμένα και δυναμικά, άσχετα από την ιδεολογική αφετηρία που έχει κάθε ένας από εμάς.

Η νέα εποχή δεν σηκώνει απουσίες.
Δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και μου αναθέσατε με τη ψήφο σας την ευθύνη για την εκπλήρωση του έργου του Γενικού Γραμματέα.

Γνωρίζω την κρισιμότητα της κατάστασης. Ελάτε να δώσουμε τη μάχη μαζί. Πέρασε οριστικά η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

Γιατί τελείωσαν για πάντα «οι εκλεκτικές συγγένειες».
Η Ομοσπονδία μας θα αναγεννηθεί, όχι μόνο για να πάρουν πίσω και να καταργηθεί κάθε αντεργατικό μέτρο, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η Π.Ν.Ο. βρίσκεται και πάλι ζωντανή και δυνατή αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των Ναυτεργατών».