INTERAMERICAN: Παρούσα σε προγράμματα περιβαλλοντικής συνείδησης πολιτών σε Άνδρο και Σαλαμίνα

Must read

Η αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή έχει ενσωματωθεί στις πολιτικές της INTERAMERICAN προϊοντικά, με δύο ασφαλιστικές γραμμές: για την αστική ευθύνη ρύπανσης του περιβάλλοντος και για την ασφάλιση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών (non financial report) του οργανισμού προς το υπουργείο Οικονομικών, κατά το 2020 ειδικότερα για την κάλυψη επενδύσεων σε ΑΠΕ (φωτοβολταϊκές και αιολικές μονάδες, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα) η INTERAMERICAN ασφάλισε αξίες της τάξεως 1 δισ. ευρώ και συνολικής απόδοσης ισχύος 518 MWp, με 3.364 συμβόλαια.

Ομοίως, στο λειτουργικό επίπεδο παρακολουθείται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που σε πέντε κτίρια των ιδιόκτητων υποδομών της έφτασε πέρυσι στα 3,8 εκατ. KWh, ενώ ελέγχονται συστηματικά οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές ρύπων. Συστηματική είναι και η διαχείριση αποβλήτων με ανακύκλωση υλών στα γραφεία και στα ιδιόκτητα συνεργεία αυτοκινήτου, αλλά και η αποτέφρωση-αποστείρωση υλών από τις μονάδες υγείας του οργανισμού, που ανήλθαν σε 25 τόνους κατά το 2020.

Ακόμη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίπεδο των πρωτοβουλιών με άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, ο οργανισμός συμπράττει με φορείς σε τοπικές δράσεις. Χαρακτηριστικά, η INTERAMERICAN συνεργάζεται από φέτος σε ένα πρόγραμμα για την Άνδρο, ενώ πρόσφατα συμμετείχε υποστηρικτικά σε δράση που αναπτύχθηκε στη Σαλαμίνα.

Υποστήριξη πρωτοβουλίας για πιο καθαρή και πράσινη Άνδρο

Το Cyclades Preservation Fund (CPF) βρήκε στην INTERAMERICAN ένα σύμμαχο για την υλοποίηση του προγράμματος Clean Green Andros. Η εταιρεία συνεισφέρει στην προσπάθεια να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η προσπάθεια μίας από τις πιο δυναμικές ομάδες τοπικών συνεργατών του CPF, του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου. Το Κέντρο είναι γνωστό ως Andros Routes λόγω της ενασχόλησης με τα μονοπάτια της Άνδρου, που ανέδειξαν το νησί κατά τα τελευταία χρόνια στον απόλυτο περιπατητικό τουρισμό στην Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία Clean Green Andros στοχεύει στο να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει συλλόγους, σχολεία, επιχειρήσεις, κατοίκους και επισκέπτες, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μειωθούν τα πλαστικά μίας χρήσης στο νησί, να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, και σταδιακά να ελαχιστοποιηθούν τα απορρίμματα που οδεύουν προς ταφή. Αυτό το νέο εγχείρημα υποστηρίζεται από το Cyclades Preservation Fund, το οποίο βοηθά εν γένει βιώσιμες πρακτικές για τη διατήρηση της εξαιρετικής ομορφιάς και της φυσικής αξίας των Κυκλάδων. Εν προκειμένω, το CPF παρέχει στην ομάδα του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου πρόσβαση σε τεχνογνωσία και καλές πρακτικές, που ήδη εφαρμόζονται σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Επισημαίνεται πως η Άνδρος έχει υποστήριξη και με Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN από φέτος, έπειτα από συμφωνία συνεργασίας της εταιρείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δράση για καθαρή θάλασσα και στη Σαλαμίνα

Η INTERAMERICAN ήταν παρούσα ως χορηγός και στην πρώτη εθελοντική περιβαλλοντική δράση του προγράμματος Think Blue Project, που πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα στις 30 Μαΐου. Δύτες, εθελοντές του προγράμματος και παιδιά επιδόθηκαν σε μία μεγάλης κλίμακας συλλογή αντικειμένων από τις παραλίες και τη θάλασσα της Σαλαμίνας. Ο παράκτιος καθαρισμός μετρήθηκε σε 663 κιλά σκουπιδιών, τέσσερα ελαστικά και πολλά μεγάλα αντικείμενα, ενώ η υποβρύχια δράση απέφερε συλλογή 500 κιλών σε αντικείμενα (μεταξύ άλλων, έντεκα ελαστικά αυτοκινήτων, δύο μπαταρίες, μία φουσκωτή βάρκα και 30 μέτρα δίχτυα!).

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article