Κλείνει έως τον Σεπτέμβριο τα καταστήματά της σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία η GAP

Must read

Τα καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία θα κλείσει έως το τέλος Σεπτεμβρίυ η μάρκα ειδών ένδυσης πρετ-α-πορτέ Gap, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός όμιλος.

«Ενημερώσαμε σήμερα την ομάδα μας για την πρότασή μας να κλείσουμε όλα τα καταστήματα Gap και Gap Outlet στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021» ανακοίνωσε ο όμιλος με μήνυμά του στον ιστότοπό του, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των εργαζομένων που αφορά η απόφαση αυτή.

Ο όμιλος Gap έχει 81 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Δεκαεννέα καταστήματα «θα κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου εξαιτίας της λήξης μισθωτηρίων και προτείνουμε να κλείσουν τα υπόλοιπα καταστήματα από το τέλος Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου» διευκρίνισε εκπρόσωπος με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων συνδέεται με «τη δυναμική αυτών των αγορών», εξήγησε ο όμιλος και υποσχέθηκε να παράσχει «υποστήριξη και βοήθεια για τη μετάβαση προς τους συναδέλφους» που θα πληγούν.

Η εταιρεία Gap προσθέτει, πάντως, ότι θέλει να διατηρήσει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δραστηριοποιείται από το 1987, και στην Ιρλανδία, όπου έφτασε το 2006. Έτσι «θα διατηρήσει τη δραστηριότητά της online» στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται έπειτα από μια «στρατηγική εξέταση» των επιχειρήσεων Gap στην Ευρώπη, μετά την οποία ο όμιλος «προχώρησε σε μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση dυνάμει εταίρων για τη δραστηριότητά του στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο».

H Gap είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα καταστήματά του στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιρλανδία και στην Ιταλία έως φέτος τον Ιούνιο.

Στις 25 Ιουνίου στη Γαλλία, η Αρχή Ανταγωνισμού έδωσε την έγκρισή της για την εξαγορά από το επενδυτικό ταμείο FIB των 21 γαλλικών καταστημάτων Gap.

Στην Ιταλία, η Gap λέει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με «έναν εταίρο», τον οποίο δεν κατονομάζει, για την ενδεχόμενη πώληση των καταστημάτων της.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article