«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο την Covid-19» λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας

Must read

«Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να σκέφτεται μόνο για Covid-19 και να αδιαφορεί για άλλα σοβαρά ζητήματα υγείας, για τα οικονομικά προβλήματα και για τις προκλήσεις στο πεδίο της εκπαίδευσης που προέκυψαν στη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Xαβίντ.

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα κόσμο όπου το μοναδικό πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η Covid και όχι όλα τα άλλα προβλήματα υγείας, τα οικονομικά μας προβλήματα, οι προκλήσεις στην εκπαίδευση και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα εμβόλιο που ευτυχώς είναι αποτελεσματικό» τόνισε μιλώντας στο Sky News ο Βρετανός υπουργός.

«Ηρθα σε αυτό το υπουργείο με μια νέα ματιά. Είναι σοκαριστικό όταν βλέπεις όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που έχουν συσσωρευτεί. Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ζητήσει βοήθεια για τα προβλήματα υγείας τους από το εθνικό σύστημα υγείας στη διάρκεια της πανδημίας» ανέφερε ο Xαβίντ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τον τερματισμό των κοινωνικών και των οικονομικών περιορισμών λόγω του κορωνοϊού στην Αγγλία εντός δύο εβδομάδων, ένα τεστ για το αν μια ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία προσφέρει αρκετή προστασία από την υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Δέλτα.

Μετά την επιβολή των πιο επώδυνων κοινωνικών περιορισμών στην ιστορία της Βρετανίας εν καιρώ ειρήνης για την ανάσχεση της πανδημίας, ο Τζόνσον έχει βάλει στοίχημα ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έχει αποδυναμώσει τη σχέση ανάμεσα στα κρούσματα και στις εισαγωγές στο νοσοκομείο, μπορεί να εμποδίσει τυχόν νέο κύμα της πανδημίας από το να επιβαρύνει τις υπηρεσίες υγείας.

Η Βρετανία έχει καταγράψει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό νεκρών από τον κορωνοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο και ο Τζόνσον έχει κατηγορηθεί για ολιγωρία στην εφαρμογή καθενός από τα τρία λοκντάουν στην Αγγλία. Ωστόσο, η εμβολιαστική εκστρατεία στη Βρετανία εξελίσσεται θετικά, καθώς -σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία- έως χθες το 86% των ενηλίκων είχε κάνει την πρώτη δόση και το 64% και τις δύο δόσεις.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article