Καταλονία: Επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

Must read

Να επιβάλει και πάλι περιοριστικά μέτρα για να φρενάρει την πρόσφατη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 κυρίως μεταξύ των νέων, αποφάσισε η κυβέρνησης της Καταλονίας.

Εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνηση δήλωσε ότι οι ντισκοτέκ και άλλοι χώροι νυχτερινής διασκέδασης σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να κλείσουν από το τέλος της εβδομάδας και ότι θα απαιτείται η παρουσίαση αρνητικού PCR ή rapid test ή πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιασμού για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με τη συμμετοχή άνω των 500 ατόμων.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην Καταλονία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό, πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που μπορούμε να αντέξουμε. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, οι νέες παραλλαγές είναι πολύ μεταδοτικές και έχουμε ακόμη μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που δεν είναι εμβολιασμένα. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι νικήσαμε τον ιό» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος, η οποία τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της υποχρέωσης χρήσης της μάσκας, τονίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση αυτή δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της αυτόνομης καταλανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία από τις 26 Ιουνίου.

«Με βάση τους αριθμούς που βλέπουμε σήμερα, θεωρούμε ότι η μάσκα θα πρέπει να γίνει και πάλι υποχρεωτική στην Καταλονία, αλλά μόνο η ισπανική κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει» τόνισε η εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης. Η υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε αιφνιδιαστικά τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, με έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων στους νέους. Χθες, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας Φερνάντο Σιμόν παραδέχθηκε ότι οι αριθμοί δεν είναι καθόλου καλοί. Λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, πολλές περιοχές έχουν κάνει γνωστό ότι προσανατολίζονται προς την επαναφορά των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων. Εκτός της Καταλονίας, η Ναβάρα ανακοίνωσε επίσης την επαναφορά κάποιων μέτρων από αύριο και είναι πιθανόν να ακολουθήσει η Ανδαλουσία.

Ταυτόχρονα, η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνεται: το 40,3% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 55,9% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Την περασμένη εβδομάδα, μία τεράστια εστία μετάδοσης αποκαλύφθηκε τις Βαλεαρίδες, με την επιβεβαίωση 1.824 κρουσμάτων μεταξύ των εκατοντάδων νέων που είχαν πάει στη Μαγιόρκα για διακοπές και επέστρεψαν στην ηπειρωτική χώρα. Περί τα 6.000 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα σε ολόκληρη την Ισπανία. Με 81.000 νεκρούς και περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια κρούσματα, η Ισπανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article