Κ. Σκρέκας: 26 Ιουλίου ανοίγει η πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου και για τους δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων

Must read

Από 26 Ιουλίου έως τέλος του χρόνου ανοίγει και η δεύτερη φάση της πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου, που αφορά την κατάθεση αιτήσεων υπαγωγής και των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός επισήμανε πως κατά τη δημοσίευση της πρόσκλησης προφανώς από κάποια παρεξήγηση δεν αναφέρθηκε η δεύτερη φάση της, που αφορά και τους μικρούς δήμους, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις υπαγωγής τους.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τους μικρούς δήμους, που είναι και πολυπληθέστεροι των μεγάλων. «Θέλουμε να συγκρατήσουμε τους κατοίκους να παραμείνουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις, καθώς είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια συνολική ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να πετύχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη εάν δεν στηρίξουμε την περιφέρεια και τους Έλληνες και Ελληνίδες που διαβιούν και παλεύουν εκεί» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article