Κατάργηση της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους πολίτες άλλων χωρών εξετάζει η Βρετανία

Must read

H Βρετανία σχεδιάζει να καταργήσει την καραντίνα για τις αφίξεις πλήρως εμβολιασμένων τουριστών από άλλες χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο Sky News σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της αλλαγής στους κανόνες που αφορούν τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της Βρετανίας.

«Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω περισσότερα και για άλλα μέρη του κόσμου» πρόσθεσε ο Σαπς, ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι της χώρας που θα φτάνουν στην Αγγλία από χώρες μεσαίου κινδύνου («πορτοκαλί» στη σχετική λίστα) δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Ο Σαπς είπε ότι η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος εμβολιασμού θα επικεντρωθεί στις χώρες που χορηγούν εμβόλια τα οποία έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ και σχολίασε ότι η διαδικασία είναι σύνθετη επειδή η κάθε χώρα έχει διαφορετικό σύστημα πιστοποίησης.

«Είναι ευκολότερο από την Ε.Ε. επειδή δημιουργούν το δικό τους ψηφιακό διαβατήριο, είναι πιο πολύπλοκο από άλλες χώρες, για παράδειγμα οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ψηφιοποιημένο σύστημα» δήλωσε ο υπουργός σε άλλη συνέντευξη, αυτή τη φορά στο BBC.

Ο υπουργός κάλεσε επίσης τους Ιταλούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν στην Αγγλία για τον τελικό του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου την Κυριακή.

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ιταλία την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ, όπου ένα πλήθος περίπου 60.000 ανθρώπων αναμένεται να παρακολουθήσει τον αγώνα, αλλά από αυτούς λιγοστοί θα είναι Ιταλοί καθώς οι ταξιδιωτικοί κανόνες που ισχύουν στη Βρετανία προβλέπουν ότι οι αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα θα μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Ερωτηθείς σήμερα τι θα έλεγε στους Ιταλούς φιλάθλους που θα επιχειρήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα ο Σαπς απάντησε: «”Μην το κάνετε” είναι η απάντηση στην απλή αυτή ερώτηση. Αν διαπιστώσουμε ότι έρχεται κόσμος μόνο για τον αγώνα, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος και στην πραγματικότητα πολλές πτήσεις τσάρτερ και απευθείας πτήσεις έχουν ακυρωθεί σε αυτή τη βάση» δήλωσε ο υπουργός στον σταθμό Times Radio.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article