Το πέμπτο «πάρκο τσέπης» στην Αθήνα είναι στα Σεπόλια

Must read

Έναν ακόμη βιοκλιματικό θύλακα και μια «πράσινη ανάσα» στον αστικό ιστό της απέκτησε η Αθήνα, το πέμπτο της σειράς «πάρκο τσέπης» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και βρίσκεται στα Σεπόλια (τα άλλα τέσσερα είναι σε Άνω Κυψέλη, Μεταξουργείο, Κολωνό και Παγκράτι).

Το συγκεκριμένο δημιουργήθηκε σε συνέργεια του Δήμου Αθηναίων και της P&G, ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή του υλοποιήθηκαν από την Οργάνωση Γη βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από ήπιες επεμβάσεις που δεν επιβαρύνουν το αστικό περιβάλλον, ενώ διατηρήθηκαν και ανανεώθηκαν ενδιαφέροντα σημεία όπως η εντυπωσιακή τοιχογραφία που φιλοτέχνησε παλαιότερα η ομάδα των Atenistas.

Ο εγκαταλειμμένος χώρος στην οδό Δράμας μετατράπηκε σε κήπο με 190 αρωματικά φυτά, εδαφοκαλυπτικά και μεγάλους θάμνους με κυρίαρχα τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, την μυρτιά και το θυμάρι. Ανανεώθηκαν οι υποδομές και θα ενισχυθεί ο φωτισμός με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα. Τις πρώτες νυχτερινές ώρες θα φωτίζει 100%, έπειτα για 4 ώρες 80% και μετά θα λειτουργεί στο 25%, ως φωτισμός ασφαλείας.

Τέλος οι διάδρομοι διαστρώθηκαν με χαλίκι, ώστε να δεσμεύεται το σύνολο του νερού της βροχής, τα υλικά διαχωρισμού και επίστρωσης είναι από ξύλο, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ανακυκλωμένα ξύλα ή άλλα φυσικά υλικά.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article