ΙΟΒΕ: Υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής 4,7% τον Μάιο

Must read

Μείωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, στις 105,3 μονάδες τον Ιούνιο από 110 μονάδες τον Μάιο, καταδεικνύει το μηνιαίο δελτίο για τη βιομηχανία που δημοσιοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

Παράλληλα, καταγράφει άνοδο της ανεργίας τον Μάιο του 2021, ύστερα από οκτώ μήνες συνεχούς μείωσης, οριακή βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο και υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, το ΙΟΒΕ σημειώνει την υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής 4,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο και τη σημαντική άνοδο 13,9% (yo-y) στην Ελλάδα.

Αισθητή είναι και η ενίσχυση των εξαγωγών βιομηχανίας 35,8% τον Απρίλιο (y-o-y) όπως και η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στα €2,3 δισ. από €1,3 δισ. ένα χρόνο πριν.

Σημαντική επίσης ήταν η συμβολή της βιομηχανίας τροφίμων-ποτών στο σύνολο της μεταποίησης το 2018, με προστιθέμενη αξία στα €3,4 δισ., ή 29% στο σύνολο της μεταποίησης.

Οπως αναφέρεται η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης, με ποσοστό απασχολούμενων στο 33% του συνόλου της μεταποίησης για το 2020.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article