Έκρηξη επενδύσεων και ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια προβλέπει ο Θ. Σκυλακάκης

Must read

Εκρηξη επενδύσεων και έκρηξη της ανάπτυξης εκτιμά ότι θα συμβεί τα επόμενα χρόνα στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης του ΞΕΕ και του υπουργείου Τουρισμού με θέμα «Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα» εστίασε στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης που, όπως είπε, θα δώσουν μεγάλη ώθηση και στη βιομηχανία του τουρισμού. Μάλιστα, απευθυνόμενος στους ξενοδόχους επεσήμανε ότι θα υπάρχει αφθονία «χώρου» γι’ αυτόν που θα θελήσει να επενδύσει στον τουριστική βιομηχανία, καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει κινητοποίηση επενδυτικών πόρων 30 δισ. ευρώ, με ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά να αφορούν στον τουρισμό.

Προϋπόθεση για τη μόχλευση και την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων θα είναι τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται στο 20%, ενώ το επιπλέον 30% θα το προσφέρει τράπεζα ή οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίων ως δάνειο, όπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης. Σε ό,τι αφορά το προσφερόμενο επιτόκιο θα είναι κοντά στο 0,2% – 0,3% περίπου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι επιλέξιμες επενδύσεις. Πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι οι διαδικασίες έγκρισης των επενδύσεων να τρέξουν αυτόματα, χωρίς καθυστερήσεις.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Σκυλακάκης ζήτησε από τους επιχειρηματίες του τουρισμού να επενδύσουν στο εργατικό δυναμικό, αφού αυτό θα είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα της τουριστικής βιομηχανίας. Μάλιστα, παρατήρησε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν μόνιμες σχέσεις των εργαζομένων με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι τα κονδύλια για κατάρτιση θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ.

Παραμένοντας στο μέτωπο της εργασίας από την πλευρά της και η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογράμμισε ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν ενταχθεί δράσεις κατάρτισης εργαζομένων προκειμένου να ανατραπεί η δομική ανεργία.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article