Κίνα: 17 νεκροί από την κατάρρευση τμήματος ξενοδοχείου στην πόλη Σουτσόου

Must read

Στους 17 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κατάρρευση τη Δευτέρα τμήματος ενός φθηνού ξενοδοχείου στην πόλη Σουτσόου, στα ανατολικά της Κίνας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Από τους 23 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα του ξενοδοχείου «Siji Kaiyuan Hotel» μόνον οι έξι κατόρθωσαν να επιβιώσουν, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Περισσότεροι από 650 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Η διοίκηση της επαρχίας Τσιανγκσού προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας για τη διενέργεια μιας έρευνας σε βάθος, προκειμένου να εντοπιστούν οι ακριβείς αιτίες της κατάρρευσης του ξενοδοχείου.

Το «Siji Kaiyuan» άρχισε τη λειτουργία του το 2018 και είχε συνολικά 54 δωμάτια, σύμφωνα με σελίδες κράτησης στο διαδίκτυο, ενώ το τμήμα του που κατέρρευσε είχε ύψος τριών ορόφων.

Σύμφωνα με μερικές αναφορές κρατικών ΜΜΕ, η κατάρρευση φαίνεται να προκλήθηκε από κινήσεις του ιδιοκτήτη, προκειμένου να αλλάξει η δομική κατασκευή του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός φιλοξενούμενου στο ξενοδοχείο, τη Δευτέρα, πριν από την κατάρρευση ακούγονταν θόρυβοι από επισκευές, ενώ το κτίριο κουνήθηκε, σύμφωνα με ΜΜΕ στο Πεκίνο.

Οι τοπικές Αρχές στην επαρχία Τσιανγκσού έκαναν σύσκεψη έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια των δομικών συγκροτημάτων των κτιρίων, ενώ κάλεσαν για τη διενέργεια πιο αυστηρής εποπτείας και ελέγχων.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article