Ρέθυμνο: Εκατό πενήντα τρεις κάδοι για την ξεχωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών

Must read

Κάδοι για την ξεχωριστή συλλογή των πλαστικών τοποθετούνται για πρώτη φορά στον Δήμο Ρεθύμνης με σκοπό την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της καθαρότητας των πλαστικών που συλλέγονται, και την προώθηση της ιδέας της διαλογής των απορριμμάτων σε ξεχωριστούς κάδους.

Πρόκειται για την εφαρμογή σκέλους της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης του Δήμου Ρεθύμνης, που αφορά τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή τους. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, στo πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «INCIRCLE» του προγράμματος διαπεριφερειακής συνεργασίας Interreg Med, στο οποίο ο Δήμος Ρεθύμνης είναι εταίρος, έγινε η προμήθεια 153 ξύλινων κάδων μικροαπορριμάτων, οι οποίοι τοποθετούνται σε 51 σημεία του δήμου σε συστοιχίες των τριών κάδων, έτσι ώστε να γίνεται διαχωρισμός των κοινών απορριμμάτων, των ανακυκλώσιμων (χαρτί, μέταλλο κ.ά.) και των πλαστικών.

Οι κάδοι φέρουν ειδική σήμανση για την ενημέρωση των πολιτών για το είδος των απορριμμάτων που θα τοποθετούνται στον καθένα. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, θα υπάρχουν πλέον 41 σημεία διαλογής (των τριών κάδων) στο βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και 10 σημεία στο αμμώδες τμήμα παραλιών του δήμου, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων, οι οποίοι είχαν φθαρεί και ήταν κοινοί για όλα τα είδη των απορριμμάτων. Η αποκομιδή των νέων κάδων, έργο που θα υποστηρίξει η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, θα γίνεται έτσι ώστε να γίνεται χωριστή και ορθή διαχείριση κάθε είδους αποβλήτου.

Από πλευράς του τμήματος Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και την υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Ρεθύμνης, καλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες να συμβάλουν στη σωστή διαλογή, διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα, και ιδιαιτέρως τα πλαστικά, τοποθετώντας τα στους αντίστοιχους κάδους, ενισχύοντας την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και τη μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article