Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Κέρι για διμερή συνεργασία σε θέματα περιβάλλοντος

Must read

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους ότι η ΗΠΑ και η Ρωσία θα συνεργαστούν για ζητήματα που είναι σχετικά με το κλίμα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αναγνωρίζοντας τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και άλλες επιπτώσεις του κλίματος, όπως επίσης και την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης, Πούτιν και Κέρι υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ρωσίας σε μία σειρά ζητημάτων για το κλίμα» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Κέρι βρέθηκε στη Μόσχα για τηn τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συζητώντας ιδέες για την καταπολέμηση της αύξησης της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο Κέρι είπε στον Πούτιν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν να διαδραματίσουν σημαντικούς ρόλους στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

«Ο Πούτιν συμφώνησε σχετικά με την ανάγκη πολλαπλασιασμού των διεθνών προσπαθειών για το κλίμα και διαβεβαίωσε για την πρόθεση της Ρωσίας να αντιμετωπίσει τις δικές της εκπομπές βλαβερών αερίων, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα των δασών, μεταξύ άλλων ενεργειών» όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Σε μια δική του ανάγνωση για το σχετικό τηλεφώνημα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας τομέας, στον οποίο η Μόσχα και η Ουάσινγκτον έχουν κοινά συμφέροντα, ενώ ανέφερε ότι ο Πούτιν είπε στον Κέρι ότι ο διάλογος για το κλίμα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article