Φρ. Τίμερμανς: «Η Ε.Ε. πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι το σχέδιό της για το κλίμα είναι δίκαιο»

Must read

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Fit for 55» της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε: «Η τρέχουσα δεκαετία είναι κρίσιμη για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και της κρίσης της βιοποικιλότητας. Η Ε.Ε. έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και σήμερα παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τους επιτύχουμε. Η επίτευξη ενός πράσινου και υγιούς μέλλοντος για όλους θα απαιτήσει σημαντικές προσπάθειες σε όλους τους τομείς και σε όλα τα κράτη μέλη. Όλες μαζί, οι προτάσεις μας θα δώσουν ώθηση στις απαραίτητες αλλαγές, θα επιτρέψουν σε όλους τους πολίτες να βιώσουν τα οφέλη της δράσης για το κλίμα το συντομότερο δυνατόν και θα παράσχουν στήριξη στα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά. Η μετάβαση της Ευρώπης θα είναι δίκαιη, πράσινη και ανταγωνιστική».

Ωστόσο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η Ε.Ε. πρέπει να πείσει ότι το πακέτο των μέτρων της για το κλίμα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αύξηση των λογαριασμών καυσίμων και θέρμανσης για τα νοικοκυριά, είναι δίκαιο και αλληλέγγυο.

«Η Επιτροπή πρέπει να αποδείξει ότι το σχέδιό της οδηγεί σε μια δίκαιη και αλληλέγγυα μετάβαση. Αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε, η αντίσταση θα είναι μαζική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανς Τίμερμανς στους δημοσιογράφους.

Η διεύρυνση της αγοράς άνθρακα που προτείνουν οι Βρυξέλλες εγείρει φόβους για κοινωνικές συνέπειες και μια αντίδραση όπως το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article