Χανιά: Πρόταση για δημιουργία σταθμού κλιματικής αλλαγής στα Λευκά Όρη

Must read

Η δημιουργία σταθμού κλιματικής αλλαγής στην περιοχή των Λευκών Ορέων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στα Χανιά ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Γήτας και η διευθύντρια Δασών Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη.

Όπως ανακοίνωσε ο αντπεριφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γήτας αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα ίδρυσης σταθμού κλιματικής αλλαγής στην περιοχή των Λευκών Ορέων για την παρακολούθηση της ποιότητας του δασικού περιβάλλοντος και ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, έχοντας και την αρμοδιότητα της εποπτείας του περιφερειακού σχεδιασμού για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενημέρωσε ότι θα προτείνει την ίδρυση τέτοιου σταθμού στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Ενιαίου Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ παράλληλα θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης της χρηματοδότησης σταθμού κλιματικής αλλαγής σε κάποιο προσεχές χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article