Ευρωπαϊκή Πίστη: Η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στον νέο δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αξιολογήθηκε σε μια σειρά κριτηρίων και είναι μία εκ των 35 εταιριών που διακρίθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στο νέο δείκτη ESG (Environmental Social Governance) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποτελώντας τη μοναδική εταιρεία που εκπροσωπεί τον ασφαλιστικό κλάδο.​

Σε ανακοίνωση της εταιρείας υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης ESG έκανε την εκκίνησή του στις 2 Αυγούστου 2021. Στόχος του είναι να παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων εταιρειών που υιοθετούν και προβάλλουν τις πρακτικές τους σε θέματα που αφορούν το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνεται, διαφαίνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία μέσω της υλοποίησης μακροπρόθεσμων βιώσιμων στρατηγικών.

Ο εν λόγω δείκτης δημιουργήθηκε έπειτα από κοινή πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών να αναθέσουν στο Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τη διενέργεια σχετικής μελέτης για τον βαθμό αναγνώρισης από τις εισηγμένες εταιρείες της ESG τάσης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα δημοσιευμένα στοιχεία της κάθε εταιρείας για το οικονομικό έτος 2019.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, όπως αναφέρεται, έχει αποδείξει ότι παράλληλα με την ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της, αναπτύσσει διαρκώς νέες ενέργειες και δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, υλοποιώντας στο έπακρο τη δέσμευσή της για πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης άμεσα συνυφασμένες με τη βιώσιμη ανάπτυξη.