Θεσσαλονίκη: «Girls’ Day» το Σάββατο για τα πράσινα και ψηφιακά επαγγέλματα

Must read

Συνέδριο και βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Girls’ Day-Γνωρίστε πράσινα & ψηφιακά επαγγέλματα και καριέρες από κοντά», με σκοπό τον επαγγελματικό προσανατολισμό νέων γυναικών και μαθητριών στον τομέα των πράσινων τεχνολογιών, διοργανώνουν ο ΟΑΕΔ και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, από τις 15.00 έως τις 20.00 στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, την ICON Group, τη STEM Education και ακόμη πολλούς φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία, και υλοποιείται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) της Γερμανίας έργου συνεργασίας GRÆDUCATION www.graeducation.org.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το Girls’ Day της Θεσσαλονίκης αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο θα περιλαμβάνει συνέδριο με ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια που θα δίνουν τη δυνατότητα σε κορίτσια από 9 έως 16 ετών να γνωρίσουν την έννοια του «πράσινου» επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Γεώργιος Βούτσινος, γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Sibylla Bendig, γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια, θεσμικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν σε πάνελ τα εξής θέματα: «Η πράσινη ανάπτυξη χρειάζεται νέα τεχνικά ταλέντα: Η εκπαίδευση STEM και ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία ως κλειδί για την ενίσχυση των πράσινων και ψηφιακών επαγγελμάτων» και «Ελληνογερμανικός διάλογος: Οι πράσινες δεξιότητες ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης».

Τα βιωματικά σεμινάρια θα διεξαχθούν παράλληλα με το συνέδριο και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις πράσινες τεχνολογίες, να ενημερωθούν σχετικά με τα νέα επαγγελματικά προφίλ και τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά εργασίας, να γνωρίσουν από κοντά επιχειρήσεις και τα στελέχη τους και να ενημερωθούν για τα τεχνικά και κυρίως τα «πράσινα» επαγγέλματα.

Η θεματολογία των εργαστηρίων είναι η ακόλουθη:

  1. Ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο (ηλικίες 13-16)
  2. Ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο (ηλικίες 13-16)
  3. Η ενέργεια ως φαινόμενο – Αέρας και Υδροηλεκτρική ενέργεια (ηλικίες 9-12)
  4. Η ενέργεια ως φαινόμενο – Ρεύμα από τον ήλιο (ηλικίες 9-12)
  5. Μαθαίνω να γράφω κώδικα – Οι πρώτοι μου Αυτοματισμοί (ηλικίες 9-12)
  6. Προχωρημένα βήματα στον Προγραμματισμό (ηλικίες 13-16)
  7. Εικονική Πραγματικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση (ηλικίες 13-16)
  8. Πράσινη επιχειρηματικότητα για νέους – GreenTecLab (ηλικίες 13-16)

Η εκδήλωση θα κλείσει με κλήρωση μικρών δώρων για την προστασία του κλίματος για τους μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/gilrs-day-gnoriste-prasina-psifiaka-epaggelmata-kai-karieres-apo-konta.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article