Χιλή: Αιολικό πάρκο θα κατασκευαστεί στην έρημο Ατακάμα

Must read

Tην κατασκευή στην έρημο Ατακάμα αιολικού πάρκου που θα ηλεκτροδοτεί τον τομέα των μεταλλείων -επένδυση αξίας 850 εκατ. δολαρίων- ανήγγειλε η κυβέρνηση της Χιλής.

Το αιολικό πάρκο, που θα έχει την ονομασία Horizonte, θα κατασκευαστεί από τη χιλιανή εταιρεία Colbún και θα έχει παραγωγική δυνατότητα 778 MW, όπως διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Ενέργειας.

Το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση 140 ανεμογεννητριών σε επιφάνεια 80.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Αντοφαγκάστας (περίπου 1.000 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο), που χαρακτηρίζεται η πρωτεύουσα των ορυχείων και των μεταλλείων.

Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο προορίζεται «να είναι το μεγαλύτερο της Λατινικής Αμερικής» και θα παράγει ενέργεια που θα αρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες 700.000 νοικοκυριών, όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη της χρονιάς και η εγκατάσταση αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2024. Το πάρκο αυτό θα επιτρέψει να αποφεύγεται η εκπομπή περίπου 1,2 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Πρόκειται για ποσότητα που θα ισοδυναμούσε με την απόσυρση 300.000 αυτοκινήτων από την κυκλοφορία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, θα αυξήσει κατά 70% τη δυναμικότητα ως προς την παραγωγή ενέργειας από αιολικά πάρκα στην Αντοφαγκάστα. Στην περιοχή αυτή είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα μεταλλεία χαλκού της Χιλής, που κατατάσσεται πρώτη στην παραγωγή χαλκού παγκοσμίως.

Στην έρημο Ατακάμα, μία από τις πιο ξηρές στον κόσμο, υπάρχουν κι άλλες εγκαταστάσεις για την παραγωγή «καθαρής» ενέργειας, όπως το μεγαλύτερο εργοστάσιο που λειτουργεί με φωτοβολταϊκά πάνελ σε όλη τη Λατινική Αμερική, στο Σέρο Ντομιναδόρ.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article