Ύψιστης σημασίας θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος οι περισσότεροι Γερμανοί

Must read

Ύψιστης σημασίας για τα επόμενα χρόνια θεωρεί την προστασία του κλίματος η μεγάλη πλειονότητα των Γερμανών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου ερευνών Yougov, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) και δημοσιεύει η εφημερίδα «Rheinische Post».

Σύμφωνα με αυτήν τη δημοσκόπηση, το 80% των πολιτών συμφωνούν «πλήρως» ή «μάλλον» στο ερώτημα εάν πιστεύουν πως μακροπρόθεσμα είναι ευνοϊκότερο να μετατρέψουμε σήμερα την οικονομία σε πιο φιλική προς το κλίμα παρά να γίνει αυτό μετά από λίγα χρόνια.

Το 70% των ερωτηθέντων συμμερίζεται την άποψη ότι η κατανάλωση πρέπει να περιοριστεί σήμερα, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να ζήσουν τόσο καλά όπως και σήμερα. Επίσης, το 70% τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης πτήσεων μικρών αποστάσεων εάν η αντίστοιχη απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από τρεις ώρες με το τρένο. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι της γνώμης ότι η οικονομία (71%), το κράτος (64%) και οι πολίτες (62%) κάνουν πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση. Μάλιστα, μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν είναι επικριτικοί και για τις δικές τους πράξεις ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Αν εξετάσει κανείς τις απόψεις για το κλίμα και τις κομματικές προτιμήσεις, γίνεται επίσης εμφανής η πιθανότητα διαφωνιών κατά τις διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού. Σύμφωνα με αυτήν τη δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα των υποστηρικτών των Πράσινων αποδέχονται την απώλεια βιομηχανικών θέσεων εργασίας ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία του κλίματος, ενώ το 65% των υποστηρικτών του FDP την απορρίπτει. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, μόνο το 38% αποδέχεται την απώλεια βιομηχανικών θέσεων εργασίας για να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του κλίματος.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των πολιτών είναι επίσης της γνώμης ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν νέοι νόμοι οι οποίοι να αντιβαίνουν στους γενικούς στόχους για την προστασία του κλίματος. Ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί από τους Πράσινους. Με εξαίρεση τους υποστηρικτές του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η απαγόρευση των νόμων που βλάπτουν το κλίμα βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article