Κ. Σκρέκας για λογαριασμούς ρεύματος: Η επιστροφή 60% αφορά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας εν όψει και του καλοκαιριού με το κρίσιμο στοίχημα του τουρισμού, αλλά και να εξασφαλίσει προσιτές τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή χρημάτων για τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος σε ποσοστό 60%, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι αυτό αφορά και όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς αυτό είναι το σκεπτικό να μπορέσουν να πληρώσουν με αυτά τα χρήματα που θα λάβουν. Συμπλήρωσε δε πως δεν έχει σημασία σε ποιο όνομα είναι ο λογαριασμός του ρεύματος, αρκεί να δηλωθεί το ρολόι της παροχής. Επίσης διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα της επιστροφής θα τα λάβουν και οι φοιτητές, εφόσον η φοιτητική στέγη τους αποτελεί την κύρια κατοικία τους.

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, είπε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ουσία και αναστέλλουν και καταργούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, καθώς επιβάλλεται διπλό πλαφόν τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική τιμή.