ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αποκτά το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Volterra – Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Must read

Σε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της σε χαρτοφυλάκιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνολικής ισχύος 112MW στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες προέβη η Volterra, 100% θυγατρική της ΑΒΑΞ.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 55% των μετοχών της Volterra K-R ΑΕ και της Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ Α.Ε., στις οποίες είναι ήδη μέτοχος σε εκάστη εταιρεία κατά 45% από το 2019.  Η Volterra K-R Α.Ε. και η Volterra ΛΥΚΟΒΟΥΝΙ Α.Ε. κατέχουν εν λειτουργία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 69,7MW στην Αιτωλοακαρνανία και τη Βοιωτία.

Επίσης, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξαγοράζει το 100% της Ηλιοφάνεια Α.Ε. η οποία κατέχει ένα εν λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2,7 ΜW στη Βοιωτία, καθώς και τις εταιρείες Volterra ΔΟΥΚΑΣ Α.Ε. και Volterra ΚΟΥΚΟΥΛΙ Α.Ε. που έχουν στην κατοχή τους αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 39,5ΜW, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η συναλλαγή αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) ύψους €133 εκατομμυρίων. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ορισμένες συνήθεις εγκρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν το προσεχές διάστημα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra Πάνος Νίκου δήλωσε: «Είναι μια συμφωνία  win-win  και αποτελεί υλοποίηση μέρους της στρατηγικής  μας. Η Volterra, από τις πιο παλιές εταιρείες του κλάδου ενέργειας, συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στη χονδρική και λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Βαδίζουμε με συντεταγμένες κινήσεις προς το μέλλον».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κωνσταντίνος Μαύρος δήλωσε: «Η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα, μέσω του πράσινου μετασχηματισμού του ομίλου. Η συνεχής διεύρυνση του χαρτοφυλακίου μας οδηγεί στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας. Η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο».

Η Eurobank, μέσω της διεύθυνσης Investment Banking & Principal Capital Strategies, διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος, και η δικηγορική εταιρεία Lambadarios Law Firm νομικός σύμβουλος της Volterra για τη συναλλαγή.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και πάροχος έκθεσης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος της συναλλαγής, και η δικηγορική εταιρεία Karatzas & Partners νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τη συναλλαγή.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article