Νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης αναπτύσσει η Toyota

Το Toyota Mirai

Την ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης που θεωρεί ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα στον τομέα ανακοίνωσε η Toyota.

Ο διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας Χιρόκι Νακατζίμα ανέφρε ότι οι νέοι κινητήρες των 1.5 και 2.0 λίτρων θα είναι εντελώς διαφορετικοί από τους σημερινούς.

Με βάση την εμπειρία από το υδρογονοκίνητο Mirai, οι μηχανικοί της Toyota επικεντρώνονται στην αύξηση της θερμικής απόδοσης των κινητήρων.

Αυτοί οι νέοι κινητήρες θα διαθέτουν μικρότερο μήκος διαδρομής πιστονιού, επιτρέποντας πιο χαμηλό καπό και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Η απώλεια ροπής θα αντισταθμιστεί από την άμεση απόκριση ενός ηλεκτροκινητήρα, καθιστώντας τους εν λόγω κινητήρες ιδανικούς για υβριδικά οχήματα.

Οι νέοι κινητήρες θα μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο με ορυκτά καύσιμα, αλλά και με βιοκαύσιμα, υδρογόνο και συνθετικά καύσιμα, προσφέροντας ευελιξία στη χρήση.

Αυτή η προσέγγιση είναι αντίθετη από τη στρατηγική της Nissan, που έχει σταματήσει την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, εστιάζοντας αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι νέοι κινητήρες της Toyota υπόσχονται να φέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και τη λειτουργικότητα, ενώ παράλληλα διατηρούν την ευελιξία καυσίμων, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα εποχή υβριδικών οχημάτων.

Η παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων με αυτούς τους κινητήρες αναμένεται να ξεκινήσει το 2027.

Πηγή: newmoney.gr