Αναστάτωση προκάλεσε χθες το βράδυ αναφορά πολίτη στις αστυνομικές Aρχές για ιπτάμενο αντικείμενο, που έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας του Dήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Στις 21.30 η Άμεση Δράση ενημέρωσε τη λιμενική Aρχή για πτώση αντικειμένου στη θάλασσα και κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Στο σημείο έφτασε άμεσα λιμενικό σκάφος και, όταν οι λιμενικοί πλησίασαν το αντικείμενο, συμπέραναν ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό μπαλόνι το οποίο έπεσε στη θάλασσα.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης, δεν πρόκειται για δικό τους μετεωρολογικό μπαλόνι, διότι δεν γίνεται εξαπόλυση ραδιοβολίδας τις συγκεκριμένες ώρες από το αεροδρόμιο, αλλά κυρίως τα ξημερώματα. Προφανώς πρόκειται για μετεωρολογικό μπαλόνι που έχει εξαπολύσει άλλος φορέας στην περιοχή.





