ΕΜΥ: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο, πού θα επιμείνει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη με μειούμενη ένταση από τις βραδινές ώρες. Αύριο αναμένεται περαιτέρω εξασθένηση των φαινομένων, αλλά ο παγετός θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή (17/1), κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα που κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Επίσης, ισχυρές βροχές αναμένονται στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά και τα νότια τμήματα), στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, και από το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι χιονοπτώσεις Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη θα συνεχιστούν σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλία, στη Στερεά και την Πελοπόννησο οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία) με χαμηλότερο υψόμετρο, με μειούμενη ένταση από τις βραδινές ώρες.

Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και στα βόρεια 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες.