Τουρκία: Οι πρώτες εικόνες του Ιμάμογλου μετά τη σύλληψή του – Κατασχέθηκε εταιρεία συνιδιοκτησίας του

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνιε ένα βίντεο με τα πρώτα λεπτά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μετά τη σύλληψή του, όπου ο Ιμάμογλου φαίνεται να βγαίνει από το δικαστήριο και να χαιρετά χαμογελαστός το πλήθος. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί που τον συνοδεύουν προσπαθούν να τον απομακρύνουν γρήγορα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου, βασικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνελήφθη χθες Τετάρτη με τις κατηγορίες της δωροδοκίας αλλά της συμμετοχής του σε τρομοκρατική ομάδα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, το τουρκικό κράτος δήμευσε την κατασκευαστική εταιρεία συνιδιοκτησίας του. Συγκεκριμένα, το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε χθες το βράδυ ότι ο έλεγχος της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιμάμογλου πέρασε στο ποινικό δικαστήριο, στο πλαίσιο έρευνας για οικονομικά εγκλήματα.

Σημειώνεται ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε συνολικά πάνω από 100 άτομα, μεταξύ αυτών πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης έκανε χθες Τετάρτη την πρώτη ανάρτησή του από τη φυλακή, ανεβάζοντας βίντεο από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έγιναν μετά τη σύλληψή του. «Αυτό το έθνος είναι μεγάλο» έγραψε χαρακτηριστικά στο X. Σε άλλη ανάρτηση ο Ιμάμογλου ανέφερε: «Ενωμένο από την ισχυρή επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον, το έθνος μας θα γίνει ανίκητο».

 

Το πρωί της Πέμπτης έστειλε ακόμα ένα μήνυμα στους υποστηρικτές του, αναρτώντας βίντεο από ομιλίες και συγκεντρώσεις του. «Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Ο αγώνας μας είναι για τα παιδιά μας, για δικαιώματα, για νόμους, για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο» έγραψε ο Ιμάμογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Τουρκία έχει περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το X, το YouTube, το Instagram και το TikTok.