Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία ζητεί την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, κατηγορώντας τον ότι προσβάλλει την Ελληνική Δημοκρατία.
Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του υπουργού, στις οποίες -σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τα κατηγόρησε ότι λειτουργούν υπέρ της Τουρκίας.
«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει υπουργό Δικαιοσύνης κάποιον ο οποίος αμφισβητεί τον πατριωτισμό των δημοκρατικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και τα κατηγορεί ότι λειτουργούν υπερ της Τουρκίας, για να βρει τροπο να καλύψει τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Ο κ. Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί τώρα, αλλιώς να αποπεμφθεί από τον κ. Μητσοτάκη».





