Ορκίστηκε ο Θ. Δρίτσας στη θέση του παραιτηθέντος Αλ. Τσίπρα – Αναμένεται η προσχώρησή του στη Ν. Αριστερά

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κατέλαβε ως πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς την έδρα του παραιτηθέντος Αλέξη Τσίπρα.

«Καλή επιτυχία» του ευχήθηκε ο προεδρεύων α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης, εκφράζοντας -όπως ανέφερε- τα αισθήματα του Σώματος σε έναν παλαιό συνάδελφο με αρκετές συμπάθειες σε όλες τις πτέρυγες, καθώς ο Θοδωρής Δρίτσας έχει μακρά θητεία. Πρωτοεξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και διετέλεσε υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Ενδεχομένως ακόμη και σήμερα ο κ. Δρίτσας αναμένεται να δηλώσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, που θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια, ότι θα προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά.

Έτσι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς θα αριθμεί 12 μέλη και θα είναι η 5η κοινοβουλευτική δύναμη σε αυτή τη Βουλή, ενώ η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί περαιτέρω, συγκεκριμένα από τους 26 στους 25 βουλευτές.