Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στη Γαλλία, όταν δεκαώροφο κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες στο τρίτο διαμέρισμα της Λιόν. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 5 και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τη σβήσουν μετά από δίωρη μάχη με τις φλόγες.
Un #incendie s’est déclaré vers 05h00 du matin dans le 3ème arrondissement de #Lyon.
Le Préfet, Fabrice ROSAY, s’est rendu sur place aux côtés du Maire de Lyon et de l’autorité judiciaire.
Une #enquête est ouverte.
Merci aux secours et aux forces de sécurité pour leur… pic.twitter.com/HO1Nn8yTWt
— Préfète de région Auvergne-Rhône-Alpes et du Rhône (@prefetrhone) October 20, 2025
Άλλοι δέκα άνθρωποι υποβάλλονται σε εξετάσεις, ενώ στο σημείο έσπευσαν 78 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τέσσερα ασθενοφόρα.
Οι νεκροί ήταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, η ηλικία των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή. Ο δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη» για τα θύματα και έκανε λόγο για «ταχύτατη και παραδειγματική κινητοποίηση» των υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια της τραγωδίας.
Ο Ντουσέ δήλωσε ότι οι δημοτικοί αξιωματούχοι άνοιξαν ένα γυμναστήριο για να φιλοξενήσουν τις οικογένειες και τους κατοίκους που επλήγησαν από την καταστροφή.





