Δολοφονία στην Κρήτη: Συγγενείς θύμα και δράστης, ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Συγκλονισμένη παραμένει τοπική κοινωνία στην Κρήτη από τη δολοφονία χθες Κυριακή, το απόγευμα, στο Έλος Κισσάμου, κατά τη διάρκεια της γιορτής κάστανου, όταν ένας 52χρονος άνδρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια δεκάδων παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα της Κρήτης, ο δράστης είναι 23 ετών και συγγενής πρώτου βαθμού του θύματος: δράστης και θύμα φέρεται ότι είναι ξαδέρφια και, μάλιστα, έχουν το ίδιο επώνυμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, οι δύο άνδρες είχαν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, οι οποίες είχαν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια ήταν η αφορμή για τη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ η Γιορτή Κάστανου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στην πλατεία του χωριού. Το θύμα, που κατάγεται από το Έλος, γιόρταζε την ονομαστική του εορτή και χόρευε στην πίστα, όταν ο 23χρονος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο στήθος με μικρού διαμετρήματος όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν δύο με τρεις πυροβολισμοί. Οι παρευρισκόμενοι πανικοβλήθηκαν, ενώ η μουσική σταμάτησε αμέσως.

Στο σημείο βρέθηκαν ένας γιατρός και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικές δυνάμεις της Κισσάμου και των ΤΑΕ απέκλεισαν την περιοχή, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στα ορεινά χωριά της δυτικής Κρήτης, όπου εκτιμάται ότι έχει καταφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο 23χρονος έχει ήδη επικοινωνήσει με συγγενικά πρόσωπα και φέρεται ότι σκοπεύει να παραδοθεί εντός των επόμενων ωρών.