Επίθεση κατά της τριμερούς συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στη διευρυμένη σύνοδο των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματός του ΑΚΡ.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ευρύτερο πλαίσιο των εξελίξεων στην περιοχή ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Είτε πρόκειται για την Ανατολική Μεσόγειο είτε για το Αιγαίο ή οπουδήποτε αλλού, εμείς δεν παραβιάζουμε δικαιώματα άλλων, ούτε και επιτρέπουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση και την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Συμφωνίες μπορούν να γίνουν, υπογραφές μπορούν να μπουν, διάφορα μηνύματα μπορούν να σταλούν με δοτές ερωτήσεις. Τίποτα από αυτά δεν μας δεσμεύει, δεν αλλάζει την πολιτική μας… Τα λόγια εκείνων που τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα 70.000 Παλαιστίνιων αδελφών μας δεν έχουν για εμάς περισσότερη αξία από τον κούφιο ήχο του τενεκέ… Δεν παγιδευτήκαμε και δεν θα παγιδευτούμε. Δεν υποκύψαμε στις προκλήσεις και δεν θα υποκύψουμε».
Νωρίτερα είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Τουρκία προσεύχεται για τη Γάζα, αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό, θα αυξήσει τη βοήθειά της στους Παλαιστινίους και δεν θα αφήσει μόνη της τη Γάζα: «Ως Τουρκία, δεν θα υποκύψουμε, δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα ξεχάσουμε».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Είμαστε μια διαφορετική χώρα, ένα πολύ διαφορετικό έθνος. Από το 1071 βρισκόμαστε σε αυτή τη γεωγραφία. Πληρώσαμε τίμημα, αγωνιστήκαμε, δώσαμε τη ζωή μας, πήραμε ζωές. Έτσι καταφέραμε να επιβιώσουμε σε αυτά τα εδάφη για 1.000 χρόνια».





