Το κατώφλι της φυλακής περνάει σήμερα Πέμπτη ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας «Βιολάντα», ο οποίος -έπειτα από πολύωρη απολογία- προφυλακίστηκε για την υπόθεση της φονικής έκρηξης και της πυρκαγιάς από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην απολογία του στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου δήλωσε συγκλονισμένος από την έκρηξη, ισχυριζόμενος -μεταξύ άλλων- ότι δεν γνώριζε πως υπήρχε αυτός ο κίνδυνος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επέρριψε τις ευθύνες στους υπευθύνους για την εκπόνηση των τοπογραφικών και των μελετών, στους εργολάβους που υλοποιούσαν τα έργα και τους ειδικούς που έκαναν τις αυτοψίες, χωρίς να εντοπίσουν τη διαρροή προπανίου στις εγκαταστάσεις. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι στον ίδιο χώρο έπαιζαν τα παιδιά του, ενώ αποποιήθηκε την ευθύνη της γνώσης για όλα όσα γίνονταν στο εργοστάσιο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου φέρεται ότι υποστήριξε πως διευθύνει επιχείρηση με πολύ μεγάλο τζίρο και ότι δεν θα μπορούσε να έχει γνώση για τεχνικά ζητήματα, τονίζοντας ότι είχε γύρω του συνεργάτες, μηχανολόγους μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς και ηλεκτρολόγους που είχαν αυτή τη δουλειά. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων «μέχρι τέλους», όπως και τους υπόλοιπους εργαζομένους.
Ωστόσο, συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των εργαζομένων του εργοστασίου για την «έντονη» οσμή τους τελευταίους δύο μήνες. Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση, σχεδόν το σύνολο του προσωπικού είχε αντιληφθεί τη μυρωδιά στον χώρο όπου εργάζονταν.





