Ντ. Τραμπ για θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Τον πέτυχα πριν με πετύχει αυτός»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αφού κέρδισε αυτή τη μεταξύ τους «μάχη» μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν που τον σκότωσαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. «Τον “πέτυχα” πριν με “πετύχει” αυτός» είπε συγκεκριμένα ο Τραμπ σε δημοσιογράφο του ABC News, σχετικά με τον θάνατο του Χαμενεΐ.

«Προσπάθησαν (σ.σ.: να με σκοτώσουν) δύο φορές. Ε, τον πρόλαβα εγώ» είπε ακόμη ο Τραμπ στον δημοσιογράφο Τζόναθαν Καρλ του ABC News.

Αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει την εξουσία στο Ιράν τώρα που ο Χαμενεΐ έχει σκοτωθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η επίθεση ήταν τόσο επιτυχημένη που εξόντωσε τους περισσότερους υποψηφίους: «Δεν θα είναι κανένας από αυτούς που σκεφτόμασταν, γιατί είναι όλοι νεκροί».

Αναφερόμενος στη διάρκεια που μπορεί να έχει ο πόλεμος στο Ιράν, ο Τραμπ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα είναι μια επιχείρηση 4 ή 5 εβδομάδων και συνέχισε: «Μπορεί να είναι και λιγότερο, αλλά είμαι προετοιμασμένος και για το να κρατήσει περισσότερο».

Τέλος, μιλώντας για τους τρεις Αμερικανούς που σκοτώθηκαν, σχολίασε: «Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο υπάρχουν απώλειες».