Δεν πιστεύει ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα προχωρήσει πράγματι σε διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη χώρα του, παρά τις περί του αντιθέτου απειλές που έχει εξαπολύσει κατά της Μαδρίτης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σάντσεθ στην «Eldiario.es» δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για κάτι τέτοιο, προσθέτοντας: «Το να είσαι σύμμαχος της Ουάσινγκτον δεν σημαίνει ότι λες “ναι” σε όλα».
Τα σχόλια του Ισπανού πρωθυπουργού έρχονται καθώς η χώρα του έχει μπει στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου μετά την άρνησή της να επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις κοινές τους βάσεις στο ισπανικό έδαφος για επιθέσεις κατά του Ιράν.
Ως απάντηση ο Τραμπ υποστήριξε ότι έχει ζητήσει από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών να βάλει τέλος στο διμερές εμπόριο με τη χώρα της Ιβηρικής, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκόπευε να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο. Άλλωστε, σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ήταν πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αποτελούν σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ανήκει η Ισπανία.
«Το να είσαι μέλος της ΕΕ προσφέρει εγγυήσεις έναντι των απειλών του Τραμπ» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ.





