Στην έναρξη της δίκης για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας: «Έχουμε άπαντες χρέος να αφήσουμε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το έργο τους απρόσκοπτα, μακριά από πιέσεις, παρεμβάσεις ή κλίμα πόλωσης».
«Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, μια διαδικασία που αναμένεται να ρίξει φως σε ένα από τα πιο οδυνηρά γεγονότα των τελευταίων ετών. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας βρίσκονται συνολικά 36 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 33 παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και το βάρος των ευθυνών που εξετάζονται» ανέφερε στη αρχή ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε: «Η έναρξη της δίκης σηματοδοτεί ένα κρίσιμο στάδιο στην αναζήτηση της αλήθειας και της δικαίωσης για τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους οικείους τους. Η κοινωνία παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον, αλλά και με σεβασμό στη διαδικασία, προσδοκώντας σαφείς απαντήσεις και απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του επί του θέματος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία, αφού αξιολογήσει όσα προκύψουν κατά την ακροαματική διαδικασία, θα καταλήξει σε απόφαση. Έχουμε άπαντες χρέος να αφήσουμε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το έργο τους απρόσκοπτα, μακριά από πιέσεις, παρεμβάσεις ή κλίμα πόλωσης».





