Με κατάγματα και εγκαύματα που παραπέμπουν σε κακοποίηση διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας ένα κοριτσάκι Ρομά μόλις 10 μηνών.
Tο βρέφος από την Ηλεία μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, ωστόσο νοσηλευόταν από την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο του Πύργου. Η εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι τα τραύματα του παιδιού δεν προκλήθηκαν από κάποιο ατύχημα, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν την ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο το 10 μηνών παιδί να έχει πέσει θύμα κακοποίησης.
Μετά την ενημέρωση των γιατρών άρχισε έρευνα από την Αστυνομία, ενώ η μητέρα του βρέφους φέρεται ότι έχει συλληφθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, το βρέφος νοσηλεύεται από χθες μεσημέρι στο Καμανδάνειο με οστεομυελίτιδα, παλαιά και νέα κατάγματα σε πόδι και χέρι, και σημάδια στο σώμα του που παραπέμπουν σε καψίματα και δαγκώματα.
Το χρονικό
Το βρέφος με τη μητέρα του εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο νοσοκομείο του Πύργου την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Όταν όμως οι γιατροί άρχισαν την εξέταση του βρέφους, η μητέρα πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο φοβούμενη ότι θα παραπεμφθεί για κακοποίηση.
Από το νοσοκομείο ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, γιατί έθετε σε κίνδυνο το παιδί, και με προφορική εισαγγελική εντολή τρεις ημέρες μετά, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, η μητέρα και το βρέφος επέστρεψαν στο νοσοκομείο με τη συνοδεία της Αστυνομίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή κατάσταση του βρέφους, τέτοια που, αν δεν επέστρεφε, μπορεί και να έφευγε από τη ζωή. Το βρέφος νοσηλεύτηκε για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Πύργου, αλλά επειδή χρειαζόταν εξειδικευμένη ορθοπεδική φροντίδα, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο.
Αξίζει να αναφερεθεί ότι στο νοσοκομείο του Πύργου έγιναν εξετάσεις και στη μητέρα και απεδείχθη ότι είναι ξανά έγκυος, χωρίς να το γνωρίζει.





