Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη στην Κρήτη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από το πρωί της περασμένης Κυριακής 19 Απριλίου. Οι έρευνες των Αρχών εντείνονται, ωστόσο την υπόθεση περιπλέκει ακόμη περισσότρο το γεγονός ότι ο 39χρονος πρώην σύντροφός της εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή του Ηρακλείου.
Το άψυχο σώμα του 39χρονου εντόπισε ο αδελφός του, ενώ στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ιατροδικαστής για την αυτοψία. Οι Αρχές συνδέουν πλέον άμεσα τον θάνατό του -που αποδίδεται σε αυτοκτονία- με την εξαφάνιση της γυναίκας. Η 43χρονη, μητέρα τριών παιδιών, έφυγε από το σπίτι της στις Δαφνές αφήνοντας ένα σημείωμα, στο οποίο έγραφε «φεύγω και θα επιστρέψω σε λίγο», ωστόσο έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Το αυτοκίνητό της παραμένει άφαντο, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία και του όρους Γιούχτα.
Το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου εξέπεμψε από την κεραία στην κορυφή του Γιούχτα, η οποία καλύπτει μια μεγάλη ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων. Η επιχείρηση εντοπισμού από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική συνεχίζεται στην ορεινή και αγροτική ζώνη. Οι αστυνομικοί κινούνται πλέον σε δύο βασικούς άξονες: αφενός να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου του άνδρα και αφετέρου να εντοπίσουν τη γυναίκα.





