Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026
Ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη επιχειρηματικότητα

Μάγχη: Σκάφος που μετέφερε μετανάστες τυλίχτηκε στις φλόγες – Διασώθηκαν 157 άνθρωποι

· Newsroom

Εκατόν πενήντα επτά μετανάστες διέσωσε από τη Μάγχη η γαλλική ακτοφυλακή, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν τυλίχτηκε στις φλόγες, κοντά στο λιμάνι της Μπουλόν-σιρ-Μέρ,

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος διασώθηκαν από τρία σκάφη της ακτοφυλακής, τα οποία θα τους μεταφέρουν πίσω στο λιμάνι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές, πρόσφυγες επιχείρησαν να διασχίσουν τη Μάγχη κοντά στη Μπουλόν-σιρ-Μερ. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν γαλλικές δυνάμεις, βρετανικά σκάφη και μια ναυαγοσωστική λέμβος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής.

Όπως μεταδίδει το SkyNews επικαλούμενο γαλλική ναυτιλιακή υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από τη μηχανή του σκάφους ενώ βρισκόταν σε γαλλική περιοχή έρευνας και διάσωσης στη Μάγχη.

Διαβάστε επίσης
© 2026 Green News, MnMSΕπικοινωνία