Στο 7,9% -το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών- έχει υποχωρήσει η ανεργία στην Ελλάδα, όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως κατά την έναρξη της 57ης «Ημέρας Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Η διήμερη εκδήλωση άνοιξε στην Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 επιχειρήσεων, οι οποίες προσφέρουν πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας.
«563.000 περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε σχέση με το 2019»
Η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι 563.000 άνθρωποι που δεν εργάζονταν το 2019 βρίσκονται σήμερα στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας τη σημαντική αποκλιμάκωση της ανεργίας. Επικαλούμενη τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ανέφερε ότι η Ελλάδα καταγράφει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό αύξησης της απασχόλησης στην Ευρώπη, ενώ το ποσοστό απασχόλησης στον γενικό πληθυσμό έχει φτάσει στο 72,2%.
Ιστορικό υψηλό καταγράφεται, σύμφωνα με την υπουργό, και στην απασχόληση των γυναικών, η οποία ανέρχεται στο 63,6%.
«Στόχος περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές»
Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, παρά τη σημαντική μείωση της ανεργίας, τα προβλήματα στην αγορά εργασίας δεν έχουν εξαλειφθεί. Όπως τόνισε, στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 90ή ΔΕΘ, μεταξύ των οποίων και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.





