
Όποιος πιστεύει ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ θα αλλάξουν τη στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τεχεράνη «κάνει μεγάλο λάθος», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ.
«Όποιος εξακολουθεί να έχει έστω και την παραμικρή ελπίδα ότι το σύστημα κυριαρχίας μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του ή να υποστεί κομματικές και φραξιονιστικές μετατοπίσεις, ή όποιος πιστεύει ότι οι παραχωρήσεις προς τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αλλάξουν την εχθρότητά του προς το ιρανικό έθνος, κάνει μεγάλο λάθος» ανέφερε συγκεκριμένα ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το ιρανικό μέσο IRNA.
Την ημέρα των εκλογών οι Ιρανοί συγκεντρώθηκαν στην Τεχεράνη καίγοντας αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες.
«Οι Αμερικανοί είπαν όχι στον πόλεμο»
Νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ σχολίασε το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, δηλώνοντας: «Οι Αμερικανοί είπαν “όχι” στον πόλεμο». «Είτε λόγω της συνείδησής τους είτε λόγω του κόστους ζωής, οι Αμερικανοί είπαν ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, και εμείς στηρίζουμε αυτό το μήνυμα» έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο X.




