Πώς οι αεροπορικές εταιρείες θα μείνουν στην καλή πλευρά της Ιστορίας μετά την πανδημία

Must read

Την πολιτική που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, εφόσον ο εμβολιασμός παγκοσμίως αποδώσει, υποχωρήσει η πανδημία και επομένως επανέλθουν οι διεθνείς μετακινήσεις, θα πρέπει να καθορίσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

O διευθύνων σύμβουλος της United Airlines Scott Kirby, μιλώντας στο CERAWeek που διοργάνωσε η IHS Markit, εκτίμησε ότι τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία αποτελούν έναν νευραλγικό τομέα στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, δεν θα παραμείνουν για πάντα «παγωμένα» και θα ανακάμψουν, αν και με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με τα ταξίδια αναψυχής.

Οι φόβοι ότι τα επαγγελματικά ταξίδια δεν θα ανακάμψουν ποτέ είναι αβάσιμοι, δήλωσε ο Kirby κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, υποστηρίζοντας ότι ενώ ορισμένες εταιρείες ενδέχεται να προσπαθήσουν να μειώσουν τα επαγγελματικά ταξίδια για να μειώσουν το κόστος θα βρεθούν τελικά αντιμέτωπες με τον ανταγωνισμό.

«Την πρώτη φορά που θα χάσουν μια πώληση από έναν ανταγωνιστή, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ενώ οι ίδιοι προσπάθησαν να κάνουν πωλήσεις μέσω του Zoom, αυτή θα είναι και η τελευταία που θα το έχουν προσπαθήσει αυτό» δήλωσε ο Kirby.

Οι όγκοι για τα καύσιμα αεριωθούμενων «πιθανότατα θα επανέλθουν σχεδόν στο φυσιολογικό έως το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε επίσης ο Ben Van Beurden, διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell.

Και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι μίλησαν επίσης για τον ρόλο των βιώσιμων καυσίμων στη μείωση των εκπομπών, ώστε να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050, κάτι που ήταν και το κεντρικό θέμα της φετινής διάσκεψης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο CERAWeek.

Η μείωση των εκπομπών «αποτελεί ηθική επιταγή για μια εταιρεία που θέλει να παραμείνει στην καλή πλευρά της ιστορίας» και επίσης παρέχει μια επιχειρηματική ευκαιρία, δήλωσε ο Van Beurden, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι η Shell θα είναι σημαντικός παράγοντας στον κλάδο των βιοκαυσίμων.

- Advertisement -

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest article